Het Nijmeegse Canisius College is van oorsprong één van de zes In Nederland gestichte Jezuïetencolleges. Vele prominente Nederlanders gingen hier naar school, zoals oud premier Ruud Lubbers, D66 voorman Hans van Mierlo en Philips topman Gerard Kleisterlee. Tegenwoordig is het Canisius College een moderne middelbare school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Hun motto is non scholae sed vitae; niet voor de school maar voor het leven.

Het Canisius College was meteen enthousiast toen het concept Raad van Toekomst werd gelanceerd. De directie zat namelijk middenin de vorming van een nieuw meerjarenplan. Hoewel de richting duidelijk was, wilde men het concept graag toetsen aan de ideeën van de nieuwe generatie.

Joan Roelof Janssens, rector van de school:

“Het Canisius College is een ambitieuze middelbare school, die een rijke historie combineert met uitgebalanceerde onderwijsvernieuwing. Het Canisius College staat voor kwaliteit en legt de lat hoog. De input van jonge, creatieve geesten is zonder twijfel een verrijking voor ons onderwijsontwikkelproces.”