13 november 2017

Voor studenten

Toe aan een uitdaging?

Als student behoor je tot de generatie van de toekomst. Je kunt met een frisse blik kijken naar thema's die belangrijk zijn voor een organisatie. Samen met medestudenten van verschillende studies vorm je een adviesraad die meedenkt over strategische kwesties. Deze Raad van Toekomst is een sparringpartner op hoog niveau: aan de bestuurstafel. Word jij graag uitgedaagd om op een andere manier te kijken naar diverse vraagstukken of processen? Wil jij meedenken over de toekomst van organisaties en tegelijkertijd bouwen aan die van jezelf?

 

 

 

 

 

 

 

Daar zit je dan.
Aan tafel.
Met de directie.

Wij helpen je op weg

Training. Als je bent geselecteerd voor een Raad van Toekomst, word je gevraagd om deel te nemen aan het opleidingsprogramma. Samen met de andere drie raadsleden word je daarin getraind om het maximale uit jullie team te halen. Daarnaast kun je kosteloos deelnemen aan workshops om jezelf nog verder te ontwikkelen.

Coaching. Als Raad krijgen jullie een coach toegewezen. Met deze coach kunnen jullie altijd sparren over de onderwerpen die op tafel liggen, of om feedback vragen. Eens per kwartaal wordt er een intervisiebijeenkomst georganiseerd, zodat je ervaringen met leden van andere Raden van Toekomst kunt delen.

Wie zoeken we?

Ben je een masterstudent of derde- of vierdejaars bachelorstudent? Ben je creatief en een kritische denker? Meld je dan aan! Universiteit en hbo: iedere studie is welkom. Belangrijker vinden wij jouw motivatie. Wij vragen:

 • Beschikbaarheid van minimaal 12-16 uur per kwartaal
 • Commitment voor periode van minimaal 12 maanden
 • Deelname aan trainingen en intervisiebijeenkomsten
 • Bereidheid tot deelname aan de jaarlijkse studiereis (weekend)

Wat haal ik eruit?

Naast een geweldige ervaring, een mooie toevoeging aan je CV én de kans om een professioneel netwerk op te bouwen, zit er voor jou het volgende in:

 • Zeldzame kijk in de bestuurskamer van organisaties
 • Waardevolle ervaring in het adviseren van organisaties
 • Werken aan je persoonlijke ontwikkeling
 • Kosteloze opleiding en workshops
 • Begeleiding door ervaren coaches
 • Intervisiebijeenkomsten met andere RvT-leden
 • Een gezellige en leerzame tijd met je mederaadsleden

Hoe gaat het verder in zijn werk?

Je hebt je aangemeld, top! We nemen contact met je op wanneer een organisatie op zoek is naar een Raad van Toekomst. Daar kun je op reageren door ons te vertellen waarom je voor deze organisatie aan de slag wil gaan. Na ontvangst van je motivatie, nodigen we je uit om deel te nemen aan een online assessment, waar een persoonlijk profiel uitkomt. Gebaseerd op persoonlijk profiel en studie-achtergrond, voeren we gesprekken met studenten die elkaar aanvullen en samen een diverse Raad lijken te vormen. Na deze gesprekken vindt de definitieve selectie plaats. 

Ik wil in de Raad!

Lijkt het je wat? Mooi! Meld je dan aan met onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.